Finland!

Hello from Finland!

Vi har det bra. Vi är ute på en roadtrip i Finland och inte förrän igår började vi fundera på vilken dag det var, vi kom fram till att det var torsdag och att vi har varit hemifrån i en vecka.

Ja så det är fredag idag och vi har åkt från Salla till Helsingfors. Vi var i Salla några dagar och hälsade på T's faster sol har en stuga där uppe, hon kan finska och svenska och visade oss massa fint i Hautajärvi och i Salla. Så fin natur! Vi fick se så mycket som vi inte skulle ha varit iväg på om vi var där uppe själva. Hon skämde bort oss och hade satt på bastun när vi kom, vi fick mat innan bastun sen åkte vi ut och kollade runt lite och hon visade oss massor om hur det hade sett ut förr och vart hon gick i skolan osv. Sen efter vi hade kollat runt så bastade vi och sen fick vi pannkakor.

Dagen efter fick vi frukost som stod på bordet när vi kom in i stugan, sedan åkte vi ut och kollade på en fors och så åkte vi till Salla "centrum" jag och T gick runt där medan hans faster var på massage. Sedan åkte vi till gränsen mellan Finland och Ryssland. Och så åkte vi till ett museum som handlade om finska vinterkriget, så intressant!! Ryssland tog Salla från Finland, så då brände Finland ner allt som Ryssland tog och flyttade till Finland, och så skapade dom ett nytt Salla i Finland och det var där vi var. Det var en sak jag lärde mig 😊 sen på eftermiddagen kom ett par kompisar till hans faster från Haparanda och dom kunde också svenska och finska och dom var väldigt trevliga dom också. Vi spelade kort på kvällen och gick och la oss vid 00.30.
Nu är vi iallafall i Helsingfors på en 5-stjärnig camping och imorgon ska vi till centrum. Jag skriver mer en annan dag, det hör blev ändå så långt 😊 godnatt!

Kommentera här: